woensdag 19 december 2012

10 KINDERDINGEN DIE JE NIET MOET OPGEVEN TE DOEN...

Zodra we ouder worden vergeten we de dingen die we vroeger deden en die ons zo gelukkig maakte. We stoppen er mee, want we horen ons nu volwassen te gedragen en ons niet als een kind te gedragen. Maar er zijn een paar kinderdingen die we nog steeds kunnen, die goed voor ons zijn en waarbij we ons jong voelen. Hier een rijtje van de 10 kinderdingen die je niet moet opgeven te doen...

1. Spelen in de speeltuin.
Als je langs een speeltuintje loopt zie je de blije gezichtjes van de kinderen die aan het schommelen, glijden of ronddraaien zijn. Kun je je dat gevoel nog herinneren? Weet je nog hoe lekker het was om de vlinders in je buik te voelen als je heel hoog met de schommel ging of om op je billen terecht te komen aan het einde van de glijbaan? Doe het gewoon weer. Ga op een schommel zitten en ga zo hoog als je kunt, stap op de fietsjes, ik geef toe ze zijn wat klein, en trap je zelf misselijk in de ronde. Weet je dat het spelen in de speeltuin heel goed is voor je conditie? Ga maar eens aan een rekstok hangen en trek jezelf omhoog. Vroeger deed je dat in een keer, nu moet je veel kracht zetten of ga aan de hangringen hangen en ga van de ene ring naar de volgende ring. Je doet het de kinderen niet zo makkelijk na.

2. Lik het schaaltje met je tong leeg.
Als je net een heel erg lekker toetje hebt gehad en je kunt het schaaltje wel helemaal leeg likken... doe het dan gewoon. Mensen zullen je verlekkerd aan kijken, want diep van binnen willen ze het allemaal doen.

3. In de regen dansen.
Op van die regenachtige dagen hang te thuis en verveel je je te pletter. Vroeger maakte het je niet uit of het regende, sneeuwde of dat de zon scheen, je ging hoe dan ook naar buiten. tegenwoordig gaan we naar overdekte winkelcentra of hangen we achter de tv. Niet nodig. pak je regenjas en laarzen en stap naar buiten. Stamp in de plassen doe je armen wijdt en draai rondjes terwijl de regen op je neer klettert.

4. Ga krekels vangen.
Vroeger ging je achter alles in de natuur aan, konijntjes, kikkers, kwallen. Alles durfde je op te pakken en nam je mee naar huis. Ga de natuur in en laat je weer verassen met wat er allemaal te beleven valt. Ga in het hoge riet krekels vangen en bekijk hun mooie kleuren. Doe een slakkenrace, ga een koe knuffelen of ga appels rechtstreeks uit de boom eten.

5. Hinkelen ipv wandelen.
Kinderen voor kinderen schreef er in 1988 al een liedje over, een been op de stoep. Ga eens anders lopen in plaats van gewoon wandelen. Bijvoorbeeld huppelen of met een boon op de stoep te lopen. Dit is goed voor de gezondheid, want je bent met heel je lichaam bezig, maar is ook erg leuk en je kunt er de grootste lol mee hebben.

6. Zandkastelen bouwen.
Tegenwoordig ga je naar het strand om te zonnen, bruin te worden, te picknicken of om iets lekkers te drinken. Een enkele keer duik je nog de zee in om af te koelen, maar daarna weer zo snel mogelijk naar je plekje. Maar weet je nog dat je vroeger druk bezig was met een zo groot mogelijk strandkasteel te maken? Of een kwallenkasteel in mijn geval? Zo groot en mooi mogelijk en met een gracht eromheen die je telkens weer opnieuw moest uitgraven. Ook was je flink in de weer om met een emmertje water naar je kasteel te brengen zodat er wel water in de gracht zat. waarom zou dit nu niet meer kunnen? Het is hartstikke leuk om te doen en omdat je flink bezig bent krijg je ook nog een kleurtje (wel goed smeren)!

7. Geniet van elke verjaardag.
Vroeger kon je niet wachten totdat je jarig was. je was al 6 en een half en had al in het speelgoedboek de dingen uitgeknipt die je wilde hebben. Doe net als vroeger en geniet nog altijd van je eigen verjaardag.

8. Steentjes keilen.
Hoeveel kringen kun je in het water maken met een steentje?

9. Een sneeuwengeltje maken.
Durf in de sneeuw te gaan liggen en ga met je benen en armen heen en weer. Maak er een mooi kroontje op en je sneeuwengeltje is af. Mocht er geen sneeuw zijn, dan is het ook heerlijk om in een berg blaadjes je te laten vallen of om in het hoge gras te liggen en naar de wolken te kijken. Voel die vrijheid en geluk door je heen stromen die je als kind ook had. De tijd staat even stil en je hebt weer een heel leven voor je.

10. Dansen op je vaders voeten.
Ik weet niet of je vader hier nog zo blij van wordt, maar het is wel iets om te proberen. Ga op je vaders voeten staan, houdt elkaars handen vast en laat je vader je de hele kamer door dansen.

Wordt jij ook zo blij al bij het leven van deze kinderdingen? Ik wed dat je er zelf ook nog wel veel kan bedenken die je vroeger deed en eigenlijk stiekem nog wel een keer zou willen doen. Wat houdt je tegen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten