zaterdag 22 december 2012

5 GROTE EN MOOIE KERSTMARKTEN IN EUROPA...

Het laatste weekend van de kerstmarkten gaat in. Er zijn er een heleboel in Nederland, maar ook in de rest van Europa kennen ze het en vaak nog veel groter en mooier. Voor het geval je dit weekend nog een kerstmarkt wilt bezoeken in het buitenland, hebben we er een paar op een rijtje gezet voor je. Voor sommigen moet je nog snel een busrit of een vliegtuig boeken, maar er zijn er ook een paar waar je zo heen kunt rijden.

1. Keulen, Duitsland.
Duitsland kent een heleboel goede kerstmarkten dus de keuze was moeilijk. We hebben voor Keulen fekozen, maar de rest is net zo goed. Keulen heeft 6 kerstmarkten en mocht dat nog niet genoeg zijn kun je naar het nabij gelegen stadje Bonn, daar hebben ze er ook een aantal.

2. Londen, Engeland
Wie wil er nou niet voor kerst nog even kerstshoppen in Londen? De stad is mooi versiert met lichtjes, ze hebben er kerstmarkten, maar eigenlijk ga je er heen voor de winkels.

3. Antwerpen, Belgie
Ook bij onze zuiderburen vind je elk jaar weer gezellige kerstmarkten. Ze pakken het hier groots aan: grote delen van bekende stadscentra worden omgetoverd tot één groot winterwonderland met niet alleen leuke kraampjes, maar ook ijspistes en spetterende shows vol dans en muziek. Kortom voor de ultieme kerstsfeer zit je in Belgie goed!

4. Kopenhagen, Denemarken
Een bijzondere 'exoot' in deze selectie kerstmarkten is de kerstmarkt in Kopenhagen. Het beroemde Tivoli Park is dan helemaal in kerstsfeer! Op de kerstbazaar vind je allerlei Deense kersttradities, als papieren kerststerren en bijzondere december kaarsen.

5. Boedapest, Hongarije
Iets verder, maar wel dan ven je ook wel bij een van de grootste kerstmarkten van Europa. In het hartje van Pest op het Vorosmarty plein zijn zo'n 150 shows om het publiek te vermaken. Er zijn optredens zoals, Hongaarse volksmuziek, dansshows en concerten. Verder zijn er veel aparte spulletjes te koop zoals handgemaakte kerstdecoratie en cadeautjes en Hongaarse kunst. Ook zijn er zelfgemaakte Hongaarse specialiteiten te proeven. Eet, shop en snuffel rond en geniet van deze uitstekende sfeer op deze mooi versierde kerstmarkt in Budapest.

Ik wens jullie nog een fijn weekend en hoop dat, mochten jullie nog naar een kerstmarkt gaan, je een leuke vindt. Veel plezier!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten