zaterdag 29 december 2012

6 PLAATSEN OM OUD EN NIEUW TE VIEREN...

Ieder jaar oud en nieuw in Nederland met je vrienden is erg leuk. Er zij hier genoeg leuke feestjes en bij je vrienden thuis kan het ook erg gezellig zijn. Maar is het niet leuk om een keer oud en nieuw in het buitenland te vieren? Ieder land kent zijn eigen bijzondere feest, er is dus voor ieder wat wils. De beste plaatsen om oud en nieuw te vieren staan hier voor je op een rijtje.

1. New York.
Op Times Square komen ieder jaar meer dan 750.000 mensen bij elkaar om het grote concert mee te maken. Dit festijn wordt 'the Ball' genoemd. Iedereen staat te wachten totdat ze de bal neer zien dalen. De grote schitterend verlichte bal zakt om 23.59 langzaam naar beneden terwijl iedereen in spanning de laatste seconden van het jaar aftelt. Wanneer de bal de grond raakt in het precies 00.00 uur. Er barst dan een schitterende lichtshow los. Dit is de plek om elkaar nieuw jaar te begroeten.

2. Londen.
Het typerende vuurwerkspektakel vindt plaats rond de Big Ben en de Londen Eye. Zodra de Big Ben de klokken luidt worden er schitterende vuurpijlen afgeschoten. Overal in Londen is de show op videoschermen te volgen.

3. Parijs.
Parijs wordt tijdens de feestdagen verlicht door honderdduizenden lampjes. Dit is de romantische bestemming bij uitstek. Een van de beste plekken om het vuurwerk te bekijken is het plein voor de Sacre-Coeur. Hiervandaan heb je een geweldig uitzicht. Wie liever op de Champs Elysees staat, kan daar de grootste vuurwerkshow rondom de Eiffeltoren bekijken.

4. Barcelona.
Naar Barcelona ga je niet voor het vuurwerk, maar voor de onvergetelijke oud en nieuw feesten. De clubs hebben een spetterend programma op deze avond. Zo zijn er goede dj's, live muziek en hangt er ontzettend veel sfeer. Vaak is er een 3 of 4 gangen diner waarna je om 12 uur een fles champagne krijgt en los kunt gaan.

5. Berlijn.
Op de Brandenburger Tor viert Berlijn elk jaar het allergrootst denkbare oud en nieuw openluchtfeest. Dit is het feest van het jaar. DJ's, live bands, de bekende countdown en een overweldigend vuurwerkspektakel. In 1989 is dit feest als eerste gevierd toen Oost en West gezamenlijk het nieuw jaar in gingen.

6. Milaan.
Op de Castello Milano hebben ze een geweldig vuurwerkspektakel waar je met open mond naar staat te kijken. Verder draaien ze hier grootse Italiaanse klassieke muziek die je helpt het geweldige nieuwe jaar in de 'knallen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten