zondag 16 december 2012

6 PUNTEN WAT TE DOEN TEGEN STATISCH HAAR...

Het winterse weer kan echt heel lekker zijn, zolang het niet regent of glad is, is er niks aan de hand. Een lekker warme sjaal om, handschoenen aan en een muts op je hoofd en je bent klaar om naar buiten te gaan. Er is alleen wel een minpuntje aan de winter en dat is dat je vaak statisch haar is. De koude en droge lucht zorgt ervoor dat je haar uitdroogt waardoor het snel op te laden is en statisch wordt. Zodra je je haar dan gaat kammen vererger je de statische lading waardoor het er niet uit komt te zien. Als je niet meer weet wat je met je statische haar aan moet en voordat je de schaar erin zet hebben we wat tips onder elkaar gezet om er voor te zorgen dat je geen last hebt van je statische haar.

1. Kammen met haarlak.
Je haar kammen verergert de situatie alleen maar. Maar als je voordat je gaat kammen een beetje haarlak op je borstel spuit gaat het goed. De soort haarkan kan ook statisch haar in de hand werken. Gebruik om dit tegen te gaan een houten kam, hoornen kam of een kan van echte haren.

2. Draag een muts.
Al dacht ik dat mijn haar door mijn muts nog statischer werd is het tegenovergestelde waar. De muts beschermt je haar tegen de koude en droge lucht. Om volume te houden, borstel je het voor je de muts op zet in tegengestelde richting. Zodra je je muts afzet kan je het weer terug zoals je je haar normaal ook hebt.

3. Geen alcohol in je haar.
Je mag producten in je haar gebruiken, maar zorg ervoor dat er geen alcohol in zit. Alcohol droogt je haar nog meer uit, waardoor het nog droger wordt.

4. Vochtinbrengende producten inbrengen.
Gebruik regelmatig vochtinbrengende producten. Zorg ervoor dat de kwaliteit van de producten hoog is. Breng eenmaal per week een vochtinbrengend masker aan en na iedere wasbeurt een conditioner (eventueel met een lepeltje honing erdoor). Gebruik niet te veel van dit product want er wordt gezegd dat het dan weer tegen kan gaan werken. Er zijn ook shampoos te verkrijgen met een antistatische werking. Gebruik geen shampoo die ontvettend werkt.
Kokos- of jojobaolie werkt ook heel goed. Dit kan je een uur tot een hele nacht voordat je je haar wast in laten werken in het haar.

5. Welke kleding draag je?
Let erop wat voor een kleding je draagt. Synthetische stoffen kunnen je haar statisch maken.

6. De manier van drogen.
Een fohn of een stijltang gebruiken raden we je ernstig af. Deze producten drogen je haar uit. Gebruik je ze toch, zorg dan voor een goed creme voor in je haar waardoor het uitdrogen tegengaat. Je haar droogwrijven met een handdoek zorgt ook voor meer lading in je haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten