maandag 24 december 2012

7 MANIEREN OM KERST OP EEN ANDERE MANIER TE VIEREN..

Het wordt door anderen, en ook door jezelf, soms moeilijk geaccepteerd als je een keer de traditie doorbreekt en iets anders doet met Kerstfeest, maar het is juist leuk om te experimenteren en het een keer anders dan anders te doen met kerstmis. Bij ons is het altijd hetzelfde met de familie. Brunchen hier en diner daar. Soms heb je er geen zin in en wil je het gewoon anders doen. Hieronder een paar suggesties die je hierbij kan gebruiken!

1. VERGEET DE CADEAUTJES.
Een van de tradities is dat er een cadeautje onder de kerstboom ligt. Spreek met elkaar af om een jaartje niet aan een cadeautje te doen, maar geef iedereen alleen een welgemeende knuffel cadeau. Zo breng je het echte kerstgevoel over en het scheelt ook nog in je portefeuille.

2. DOE IETS CULTUREEL.
Kies met elkaar een ander land uit en vier kerst op dezelfde manier als dat ze het in dat land vieren. Versier je huis in dezelfde stijl, maak het eten dat ook bij kerst in dat land en neem de tradities van het land mee in de viering. Het zal een interessante uitdaging zijn voor iedereen.

3. GA MET VAKANTIE.
Ik hou ervan om op deze manier de traditie van het kerstvieren te verbreken. In plaats van thuis te blijven, pak je je spullen en ga je een paar dagen op vakantie. Dit kun je alleen doen of met de hele familie. Ga op wintersport, een huisje op de Veluwe of kies voor een warm land.

4. VERANDER VAN HOOFDGERECHT.
We gaan elk jaar courmetten of fonduen. Dit is natuurlijk heerlijk en iedereen lust het, maar zou het niet leuk zijn de traditie te doorbreken en iets totaal anders te eten? Kies voor een Amerikaans kerst gerecht zoals ham of kip.

5. DOE VRIJWILLIGERSWERK.
Waarom ga je niet met je hele familie vrijwilligerswerk doen bij het 'leger des Heils', een bejaardentehuis of een instelling voor bijvoorbeeld verstandelijk beperkten? Zo geef je de mensen een leuke kerst en het geeft jezelf een goed gevoel.

6. VIER DE 12 KERST DAGEN.
In Nederland kennen we 'the 12 days of Christmas' eigenlijk alleen van de liedjes, maar waarom zouden we het niet vieren? Geef niet alleen met kerst een cadeautje aan je familie, maar doe dit 12 dagen lang in december. Het hoeft geen groot cadeautje te zijn, een kleine verassing is net zo leuk.

7. DOE IETS SAMEN MET JE FAMILIE.
Laat niet alleen je moeder ploeteren in de keuken, maar breng de kookspullen naar de grote tafel in de kamer en ga met z'n allen aan de slag. Of pak alle knutselspullen en ga met elkaar zelfgemaakte kerstkaarten maken. Dit brengt jullie samen en het is nog gezellig ook.

Dit zijn een paar manieren hoe je kerst op een andere manier kan vieren dan dat je gewent bent. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en het meenemen deze dagen. Ik wens jullie een fijne kerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten