zondag 30 december 2012

8 WORKOUTS DIE JE GEEN TIJD KOSTEN...

Het kan soms een hele worsteling zijn om jezelf naar de sportschool te krijgen. Het is dus goed om te weten hoe je, zonder naar de sportschool te gaan, toch kan trainen. Alle redenen om niet te sporten zijn niet meer geldig, want deze oefeningen doe je gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden en kosten je daarom (bijna) geen tijd. Als je de hele dag door aan deze manieren van trainen denkt, voel je je minder schuldig als je weer een keer de sportschool af zegt. Deze oefeningen zijn best makkelijk te doen dus plan ze maar gelijk in je rooster...

1. Neem de trap.
Liften zijn overbodig, behalve als je in een wolkenkrabber werkt of woont, kun je altijd de trap nemen ipv de lift. Mocht je het voor de eerste keer toch te veel trappen vinden, loop dan zo veel trappen als je kan en pak daarna de lift. De volgende keer probeer je dan verder te komen, maar zeker niet eerder de lift nemen. Probeer de
Het nemen van de trap zorgt voor een goede work-out voor je billen en benen. Neem de trap overal waar je komt. De bioscoop, je werk of een warenhuis.

2. Loop vaker naar de printer.
De hele dag achter je computer zitten is niet goed voor je. Je rug en schouders worden stijf en dit heeft veel gevolgen op je concentratie. De meeste mensen lopen op hun werk pas naar de printer als ze 20 velletjes hebben uitgeprint. Doe dit eens anders. Loop elke keer als je iets hebt uitgeprint naar de printer. Zo ben je meer in beweging en wordt je niet zo stijf. Telkens lopen om een kopje groene thee te halen kan ook, en daar moet je daarna weer veel van naar de wc lopen.

3. Doe een schoonmaak.
Het klinkt misschien wat vervelend, maar je kamer schoonmaken is een goede work-out. Tijdens het poetsenen zuigen train je je armspieren. Let wel goed op je houding, want je gaat er vaak krom bij staan. Naast dat het een goede work-out is, is het ook nog eens heel praktisch. Om het leuk te maken kun je muziek aanzetten en als een soort fame dansent door je kamer gaan.

4. Loop overal heen.
Waarom zou je de auto pakken als de supermarkt bij je om de hoek is en de winkels op loop afstand? Neem iets meer tijd en loop naar de stad. Het lopen scheelt je ook weer zoeken naar een parkeerplek.

5. Neem de fiets.
In Nederland kan je het je bijna niet voorstellen, maar er zijn nog een heleboel mensen zonder een fiets of die niet kunnen fietsen, terwijl dit zo goed voor je is. Geef een goed voorbeeld voor je kinderen, breng ze met de fiets naar school of naar ballet. Zelf kun je ook overal heen gaan met de fiets.

6. Squats onder de douche.
Terwijl je je haren onder de douche aan het wassen bent kun je mooi een paar squats of lunches doen. Dit kan niet alleen onder de douche, maar ook tijdens het eten koken of tijdens het strijken. Er zijn een heleboel oefeningen die je kunt doen als je bijvoorbeeld je tanden aan het poetsen bent.

7. Speel met een hond.
Honden hebben een hoop energie dat ze graag kwijt willen. Neem je hond mee naar een veldje, het bos of het strand en doe zelf enthousiast mee met je hond. Heb je geen hond? Dan kun je vast wel van een van he buren een hond lenen. Scheelt hun weer uitlaten. Misschien kun je het elke week doen. Dit is de leukste work-out ooit.

8. Lachen met je vrienden.
Nodig je beste vriendinnen uit om gezellig met elkaar op de bank te gangen. Er zullen vast een heleboel oude verhalen naar boven komen waardoor jullie flink moeten lachen. Laat he helemaal gaan en voel je buikspieren eens trainen.

Vooral die laatste is erg leuk. Niet alleen ben je met je vriendinnen onder elkaar, maar je haalt ook leuke herinneringen naar boven die je misschien allang vergeten was. Succes met je work-out!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten