dinsdag 18 december 2012

9 MANIEREN OM ESSENTIELE OLIEN UIT TE PROBEREN...

Als je geinteresserd bent in aromatherapie of als je je ooit hebt afgevraagd hoe je essentiele olie kunt gebruiken, hoop ik dat deze post je zal helpen. Essentiele olien zijn zoveel meer dan alleen de aroma. Ze hebben zoveel onverwachte en heilzame werkingen. Bekijk de negen heerlijke manieren die je leren hoe je de olien kunt gebruiken. Neem je flesje de volgende week dus mee naar je werk.

1. Eerst kiezen dan gebruiken.
Voordat we aan het werk gaan met de olien, is het belangrijk om te kiezen welk soort olie we willen gebruiken. Je gebruikt voor elke gelegenheid een ander soort olie. Bijvoorbeeld pepermunt bij het verbeteren van je spijsvertering. Het is dus belangrijk om te weten waarvoor de olie gaat gebruiken voordat je de olie koopt. Ook is het belangrijk om te weten dat de meeste olien nog verdunt moeten worden voordat je ze kunt gebruiken. Lees dus eerst goed wat er op het etiket staat.

2. Voeg de olie toe aan zelfgemaakte beautyproducten.
Er zijn een heleboel recepten voor het maken van beautyproducten. Een makkelijke manier om daar een eigen inbreng toe te voegen is om een beetje olie er door heen te mengen. Meng een olie waarvan je de geur lekker vindt met je zelfgemaakte lippenbalsem, scrub or body butter.

3. Verspreid het in de kamer.
Een goede manier om de olie te gebruiken is door het als een veilige luchtverfrisser te gebruiken of gebruik het om een lekkere geur op je lakens achter te laten. Als je je lakens in je kamer of van je bed met een relaxe geur wilt besprayen, gebruik dan wat lavendel olie. Vul een spuitflesje met water en drubbel er de olie in tot je de geur goed genoeg vindt. Dit kan je er dan opspuiten.

4. Acne.
 Je hebt vast wel gehoord van de wonderen van tea tree olie. Tea tree olie kent zijn oorsprong uit Australie. Het doodt bacterien, schimmels en virussen. Het is een goed middel tegen kwalen, ook tegen acne. Tea tree olie kan erg sterk zijn, het is dus aan te raden om het altijd 1:5 te gebruiken of zelfs met meer water voordat je het test op je onderarm.Als je een perfecte mix hebt gevonden kun het met een watje op je gezicht aanbrengen. laat het een nacht zitten voor een schonere huid.

5. Menstruatie pijn.
Heb je er ooit aan gedacht om essentiele olien te gebruiken bij menstruatie pijn? Dit is echt het proberen waard. Probeer gember, lavendel, geranium, muskaat, salie of pepermunt als een tropische verwenning tegen krampen en andere Menstruatie symptomen. Mix een paar druppeltjes van een van deze kruiden olien met een beetje van een basisolie (dit zijn bijvoorbeeld zonnebloemolie, hazelnootolie of sesamolie, maar er zijn er nog veel meer). De gebruikte verhoudingen zijn ongeveer 3% essentiele olien en 97% basisolien. Verdeel dit loyaal over je lage rug, heupen en onderbuik.

6. Hoofdpijn.
Een goede tip om de essentiele olie thuis of op het werk te gebruiken is om een paar druppeltjes te gebruiken tegen hoofdpijn. Peperpunt olie is een goede veelzijdige olie die je niet alleen bij hoofdpijn kunt gebruiken, maar ook bij misselijkheid, wagenziekte, verkoudheid en een verstuiking.  Mix pepermuntolie met een basisolie en houd dit bij je voor het geval je last krijgt van hoofdpijn of een van de andere ziekten.

7. Slapeloosheid.
een andere mogelijkheid om de essentiele olien te gebruiken is om het te inhaleren als je last hebt van slapeloosheid. Kamille en lavendel zijn twee goed werkende essentiele olien die je kunt inhaleren. Probeer een paar druppels in het badwater waar je daarna legger in gaat liggen of doe een beetje op een watje en lig dit op je nachtkastje. Als je het met een basisolie mengt kun je het op je zelf inmasseren.

8. Energie.
Als je je futloos voelt en een energie boost nodig hebt tijdens je drukke dag kun je essentiele olien gebruiken. Het helpt je om weer wakker te worden en is veiliger dan een energiedrankje. Er zit natuurlijk geen suiker en caffeine in. Je kunt veilig de essentiele olien gebruiken zonder een nadelig bijeffect. Een paar van de vele olien die je kunt gebruiken zijn pepermunt, citrusgeuren, rozemarijn en wierrook.

9. Blaasontsteking.
Het klinkt heel raar wat ik nu ga zeggen, maar voor sommige mensen werkt het echt. Doe in een warm bad 5 druppels lavendelolie en 5 druppels rosemarijnolie. Ga 5 tot 10 minuten in het bad liggen. Daarna laat je het bad leeg lopen en weer vol met koud water. Ga hier nog een minuut in liggen. Doe dit 2-5 keer in de week.

Nu weet je dat het gebruik van essentiele olien meer is dan alleen voor de geur en je kunt het heel makkelijk zelf gebruiken. Nogmaals zeg ik dat je goed het etiket moet lezen van de olie. Er zijn een heleboel basisolien die je kunt gebruiken. Op internet zijn ze allemaal te vinden. Ontdek welke geuren je zelf erg lekker vindt en welke geuren bij je problemen passen. Als er een sauna zit bij de sportschool waar je altijd sport kun je zelf ook een flesje met olie meenemen en wat olie gebruiken. Dit doen ze daar niet vanuit de sportschool en over het algemeen vinden de mensen om je heen het ook erg lekker. Veel succes met uitproberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten