maandag 17 december 2012

9 TIPS OM HET BUITEN SPORTEN IN DE WINTER VOL TE HOUDEN...

Je herkent het vast wel, in de zomer ben je lekker aan het sporten buiten en ben je goed op weg naar een goede conditie. Kan je eindelijk de 10 kilometer uit lopen zonder tussen door te stoppen, is het seizoen voorbij. Op de avonden dat je nog lekker na het eten een rondje ging lopen is het nu aan het regen.    Het is donker, je kunt nu niet meer door het bos lopen, en het is koud. Je kijkt naar buiten en bedenkt je dat je toch echt liever met een warme thee op de bank zit dan dat je buiten in de kou aan het lopen bent. Je gaat morgen wel lopen, maar morgen ziet het er ook niet goed uit buiten en voor dat je het weet is het alweer een week verder. Om jeop weg te helpen ga ik je nu een aantal tips even zodat je deze winter wel lekker buiten gaat sporten.

1. Zorg voor warme en opvallende kleding.
Een van de redenen waarom het je tegen kan gaan zitten om naar buiten te gaan is de kou, regen en misschien wel de sneeuw. Zorg dat je goede warme, maar ventilerende sportkleding hebt zodat je toch lekker naar buiten kan zonder last te hebben van de kou, regen of sneeuw. Er zijn genoeg sportmerken die kleding voor de winter maken waarin je uitstekend kunt sporten. Vergeet ook niet om lichtjes aan te schaffen of een reflecterend hesje. Ook al zie je zelf alles goed, mensen zien jou slecht in het donker.

2. Zoek een maatje.
Dit is mijn favoriete manier om het sporten in de winter vol te houden. Een goede vriendin? Zoek iemand die net als jou fit wilt blijven en niet te snel af zegt. Jullie houden elkaar gemotiveerd het is dus een win-win situatie.

3. Zorg voor ritme.
Plan in je agenda tijd in op dezelfde dagen van de week dat je gaat sporten. Plan alles erom heen in zodat er geen reden is om af te zeggen. Als je eenmaal je ritme gevonden hebt is het makkelijker om het vol te houden.

4. Zoek van te voren een rondje uit dat je wilt lopen.
Op internet zijn een heleboel rondjes die je kunt lopen, maar zelf kan je ook je rondje uitkiezen. In de zomer is het leuk om in de bossen te lopen, maar aangezien het steeds donker wordt en je na zonsondergang in de meeste parken niet meer mag, en wilt, rondlopen moet je nu op zoek naar rondjes in de woonwijken. Als je een rondje in gedachten hebt moet je deze wel afmaken en niet de snelste weg terug nomen waardoor je minder traint dan je eigenlijk zou willen.

5. Zie het voor je.
Weet je nog hoe fit en strak je in je vel zat van de zomer toen je zo goed aan het sporten was? Een van de beste manieren om gemotiveerd te blijven is om naar dit beeld te kijken. Sommige mensen doen het juist andersom, ze kijken naar een foto van zichzelf toen ze nog zwaarder waren of minder fit waren en willen nooit meer zo worden. Overigens is sporten niet alleen maar goed voor je lichaam om fit te bijven, maar ook is het beter voor je gezondheid als je conditie in orde is en je krijgt minder snel last van obstipatie.

6. Boek een vliegvakantie naar een warm land.
Als je een reis boekt naar een ver land waar je lekker op het strand wilt liggen, bedenk je je wel dat je er goed uit wilt zien in bikini. Daar moet voor getraind worden. Een goede motivatie om jezelf van de bank af te hijsen en te gaan sporten.

7. Post updates.
Voor veel mensen werkt het goed om bij te houden hoe vaak ze sporten, hoelang ze gesport hebben en bij hardlopen, hoeveel kilometers ze gerent hebben. Dit kan op verschillende sites. het geeft een kick als je opschrijft hoeveel je vandaag hebt gedaan en of je vooruit gaat.

8. Maak een doel.
Niet alleen de strandvakantie, maar ook een wedstrijd of een aantal kilometers volhouden kan een doel zijn. Zoek op internet naar sites die je helpen met een schema en je zo op weg helpen bij het behalen van je doel.

9. Probeer iets nieuws.
Als je eigen sport saai wordt blijf je in de winter niet gemotiveerd, ook niet in de zomer. Je kunt dan qua verandering groot denken, nieuw soort sport of een nieuwe trainer, of middelmatig, nieuw sportgroepje, of klein, nieuwe outfit, nieuwe muziek playlist of een nieuw rondje. Kortom, iets nieuws kan je weer een nieuwe motivatie geven om te blijven sporten.

Ik hoop dat deze manieren je helpen de winter door te komen. Mocht je zelf nog toevoegingen hebben, heel erg goed. Je mag het me ook altijd laten weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten