vrijdag 14 december 2012

6 REDENEN OM JEZELF NIET TE VERGELIJKEN MET ANDEREN...

Je gaat een avondje uit en kijkt om je heen in de discotheek. Je ziet allemaal vrouwen om je heen. Aan de bar staat een vrouw te flirten met een man in pak en ze heeft een super mooi jurkje aan. Je kijkt naar je eigen jurk en voelt je onzeker worden. Haar staat de jurk zo mooi en ze heeft ook nog een knappe man aan de haak geslagen. Snel draai je je om naar je vriendinnen. De ene vriendin is klein en wat steviger en de ander is lang en dun. Het liefst sta je naast de vriendin die wat kleiner en dunner is. Het geeft je een goed gevoel want zo val jij meer op. Je weet dat dit niet eerlijk is. Toch vergelijken veel vrouwen zich met andere vrouwen. Wil je erachter komen hoe je hier vanaf kan komen? We hebben een lijstje gemaakt.  Je moet stoppen met jezelf te vergelijken met anderen voor je eigen zelfwaarde. Je kan jezelf namelijk niet vleien, dat is egoistisch, toch? Het is niet goed voor je eigenwaarde om jezelf negatief te vergelijken met anderen. En daarbij doe je het waarschijnlijk om de verkeerde reden. Hier zijn wat tips om te stoppen met jezelf te vergelijken met anderen.

1. Waarom zijn zij beter dan jou?
Als je, je telkens vergelijkt met andere mensen, en je bedenkt je dat je niet tegen ze op kan, stel jezelf dan de volgende vraag: Wat maakt ze beter dan jou? Zijn ze rijker, knapper, slanker? Is dat ook echt beter? Er is vast niks dat ze beter maakt dan jou, de vergelijking zit alleen maar ik jouw hoofd.

2. Zo goed als iedereen.
Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is om te stoppen met jezelf te vergelijken met anderen. Een ding dat we vergeten is dat we zo goed zijn als iedereen. Niemand steekt boven een ander uit, kleineer jezelf dan ook niet door je kleiner te voelen dan anderen. Geef jezelf complimentjes voor wat je in je leven bereikt hebt en je goede kwaliteiten. Verdoe je tijd niet door jezelf te onderschatten.

3. Alles wat er glimt.
Omdat het er buiten uit ziet dat de anderen beter zijn, groot huis, mooie kleren, veel vrienden, goede relatie, betekend het nog niet dat alles van binnen ook zo is. Het grote huis kan een hoop schulden met zich meebrengen waarvan ze 's nachts wakker liggen en waardoor hun relatie aan een draadje hangt.

4. Wees niet zo kritisch naar jezelf.
We kunnen tegen onszelf het meest kritisch zijn van al. Ik denk wel eens dat niemand zo hard is tegen me, als dat ik zelf ben. Je bent telkens om je heen aan het kijken en aan het zoeken naar manieren hoe je jezelf kan vergelijken met anderen. Als je op zoek gaat naar hoe je jezelf niet kan vergelijken met anderen, herinner je, je dan dat je niet zo kritisch naar jezelf moet zijn.

5. Ze kunnen jaloers zijn op jou.
Hoe jij naar andere mensen kijkt, zo kunnen andere mensen ook naar jou kijken. Ze kunnen jaloers zijn op je intelligentie, je haar of de manier waarop je met dingen omgaat. Je hebt geen idee wat er in hun hoofden omgaat. Ze hebben waarschijnlijk net zo veel onzekerheden over zichzelf als dat jij hebt.

6. Ga verder.
In plaats van tijd te verdoen met je zelf minder te voelen in vergelijking met anderen, kan je beter je tijd anders besteden. Jezelf niet goed genoeg vinden kan je tegen houden om door te gaan en jezelf te ontwikkelen. Het is tijd om verder te gaan. Verander je manier van denken en zie jezelf als gelijke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten