zondag 13 januari 2013

10 MANIEREN OM GELD TE BESPAREN...

Zelfs als je denk dat je goed met je bankzaken omgaat, vergooi je nog geld aan allerlei zaken. Het wordt tijd daar iets aan te doen. Het kost je even om het een en ander uit te zoeken, maar daarna heb je weer meer geld over. Er zijn een paar simpele stappen die je kan ondernemen om je geldzaken beter onder controle te hebben. Hier zijn 10 manieren om het anders aan te pakken met je geld.

1. Telefoonrekening.
Neem je telefoonrekening eens onder de loep. Je betaald voor je telefoon, als je een abonnement hebt, en de daarbij zittende minuten bellen, smsjes en internet. Kijk eens goed wat je gebruikt van je bundel en wat je eigenlijk niet nodig hebt of wat lager kan. Zou je misschien een telefoon kunnen nemen die goedkoper is of zou je een losse telefoon kunnen kopen? Er valt een heleboel te besparen op je telefoonrekening.

2. Internet, televisie en telefonie.
Tegenwoordig hebben ze in de tv- en internetbundels een heleboel variaties. De basis, alleen tv en internet, met opnemen en terug kijken, met uitzending gemist. Ga eens na wat je allemaal gebruikt van wat je hebt. Zou er misschien iets af kunnen waardoor je per maand minder hoeft te betalen?

3. Cadeaubonnen.
Ben je ook zo'n iemand die overal cadeaubonnen in huis heeft slingeren en vergeet dat ze ze heeft? Zonde, vaak zijn bonnen maar een jaar geldig. Haal ze te voorschijn en bewaar ze in je portemonnee. Als je de volgende keer iets gaat kopen zie je de bonnen zitten en vergeet je niet hiermee te betalen. Kijk eens in de zoveel tijd je bonnen na en bedenk wat je nodig hebt en je ermee kan kopen. Ga met je bonnen naar de stad en koop alleen maar de spullen met je bonnen. Zo heb je het idee dat je shopt zonder geld uit te geven.

4. Nieuwe producten.
Wil je perse het aller nieuwste product of zou je ook wel genoegen nemen met een vorig model of een showmodel. Vaak zijn deze producten afgeprijsd en zo bespaar je weer geld.

5. Winkelen zonder plan.
Stop hiermee. Neem van te voren door wat je wilt gaan kopen en waar je hiervoor heen moet. Zo voorkom je dat je meerdere winkels binnen loopt en je zomaar dingen gaat kopen. Zorg ervoor dat je aan dit plan houdt. Als je iets leuks ziet, maar wat niet op je lijstje stond, leg of hang het weer terug. je hebt het nu niet nodig.

6. Online shoppen.
Met online shoppen kopen mensen vaak meer dan in de winkel. In de winkel hang je spullen vaak terg omdat je de stof niet prettig vindt of het je niet past. Online ben je vaker geneigd om spullen te kopen zonder erbij na te denken en als je het dan binnen krijgt ben je vaak teleurgesteld. Vaak stuur je het dan toch niet terug, zonde van je geld. Plus je betaald verzendkosten.

7. Creditcards.
Het is zo makkelijk, gewoon het kaartje erdoor heen en klaar is kees. Alleen moet je achteraf vaak de rekening betalen. Met je creditcard heb je niet door hoeveel geld je nog hebt en daardoor sta je achteraf voor onverwachte uitgaven.

8. Apps.
Ze lijken zo onschuldig. Je ziet een leuk spelletje op je telefoon of tablet en je koopt het, kost toch maar 79 cent. Vaak speel je het een paar keer en dan is de leukigheid eraf. heb je weer een nieuw spelletje wat je wilt spelen. Het lijkt maar weinig, maar bij elkaar kan het best oplopen en vaak wordt het van je creditcard afgeschreven waardoor je de prijs niet door hebt. Je kunt of goed nadenken van te voren of je het spel echt wel wilt hebben of je kunt telkens in de winkel kaarten kopen waarmee je apps kunt kopen. Zodat je van te voren al betaald en door het hoeveel het is en het niet van je creditcard wordt afgeschreven.

9. Gas, licht en water.
Kijk eens waar je kunt besparen op energie. Je lichten 's avonds uit doen, je ramen dicht, kachel lager en met een dikkere trui aan gaan zitten. Ook op gas kun je besparen, denk aan zuinig koken. En minder lang douchen zorgt voor een lagere waterrekening. En wat dacht je van elke keer je kraan aan laten staan tijdens het tandenpoetsen? Als je hierop bezuinigd ben je ook nog eens beter voor de natuur.

10. Verzekeringen.
Helaas is het nieuwe jaar net ingegaan en ben je te laat voor je zorgverzekering, waar heel wat geld te besparen kan zijn, maar wat dacht je van je autoverzekering en al je andere verzekeringen? Ga eens na hoeveel je hieraan uitgeeft en kijk hoeveel je kunt besparen.
Ook worden er vaak kleine verzekeringen afgesloten bij bijv. het kopen van een camare. de camera gaat op een gegeven moment kapot, maar de verzekering blijft doorlopen, want zij weten dit niet. check al je uitgaven aan verzekeringen en kijk of je deze nog wel nodig hebt.
Nog een verzekering puntje is je reisverzekering. Ging je vroeger een weekje op vakantie, maar tegenwoordig vaker, dan is het goedkoper om een jaarverzekering te nemen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten