woensdag 23 januari 2013

11 X DIY ARMBANDEN...

Wat is het toch leuk om zelf je eigen creaties te maken. Je eigen kleding, je eigen sieraden of attributen voor in huis Gooi nooit iets weg, want met een likje verf kun je er zo iets nieuws van maken. Fabrikanten spelen er ook op in. Er zijn zakjes met kant en klaar spullen te kopen zodat je een armbandje zelf kunt maken. Als je niet van kant en klaar houd, maar je eigen draai eraan wilt geven, dan maak ik je enthousiast om deze sites eens te gaan bekijken.

I Spy DIY is een blog van Jenny Radosevich. Ik volg haar al heel lang en ze maakt echt geweldige dingen. Ze heeft niet alleen een blog, maar laatst is er ook een boek uitgekomen van haar. Deze armband vind ik ook weer geweldig. De armbanden van veiligheidsspeltjes kun je ook vinden op haar blog.

Dit zijn vrolijke, maar stijlvolle armbandjes. Makkelijk te maken en ze heeft zelfs twee variaties op haar blog gezet. Qua lengte zijn ze anders en ze hebben een andere sluiting. De kleuren van de bandjes kun je zelf uitkiezen waardoor ze met alles te combineren zijn.

De foto spreekt al voor zich, maar toch wil ik de site nog even benoemen, welke.nl. Hier vindt je nog veel meer leuke ideeen voor als je je een dagje verveelt of je wilt je huis veranderen. Erg leuk.

Met macrame kun je zo veel verschillende dingen maken, zo ook armbandjes. Dit vindt ik zelf een erg mooie variant. En met een gouden of zilveren detail maak je het helemaal af. Je kunt er ook voor kiezen om een mooi bedeltje in het midden te plaatsen.

Geen elastiekjes voor in je haar, maar met een mooi tussenstuk voor aan je arm. Erin laat stap voor stap  zien hoe je hem kunt maken.

Ook in Duitsland kunnen ze er wat van. Helaas is de site niet in het Nederlands of Engels, maar ze laat duidelijk zien hoe het moet en met een beetje Duits kom je er wel.

Als je van opvallende grote armbanden houdt, is dit de ideale DIY voor je. Je kunt voor felle kleuren kiezen als je ze goed wilt laten opvallen en voor wat ingetogener kleuren als je iets terughoudender bent.

Je kunt bij een ijzerhandel ook van alles vinden dat je weer kunt gebruiken voor je DIY productjes. Dit is daar een goed voorbeeld van. Een armband waar een mooi schanier in voor komt. Mocht je een schanier vinden die het net niet is, kun je hem altijd nog versieren met diamandjes, spikes of een leuk kleurtje geven. 

Zijn de winkels dicht en wil je toch iets maken, dan heb je vast wel knopen en een stuk touw in huis. Hiermee kun je al heel ver komen.

Zo simpel te maken, maar o, zo leuk. En het hoeft niet van leer te zijn. Elk stuk stevige stof kun je gebruiken, vooral als je verharder hebt. Zo kun je van een overgebleven stukje stof van je zelf gemaakte tas een bijpassende armband maken.

Wat leuk dat ze zelfs de natuur meenemen in hun creativiteit. Twijg is een stevig, maar soepel stuk houdt. Hier kun je goed een armband van maken en met een beetje verf heeft niemand door dat je met een takje om je arm loopt.

Ik weet zeker dat jullie de komende tijd je niet zullen vervelen. Als je ziet wat er allemaal te maken valt, dan is er altijd wel iets in huis waarvan je een mooie armband kunt maken. Vergeet deze niet online te zetten zodat andere mensen er ook van kunnen genieten.

1 opmerking:

  1. Heb mijn selectie al gemaakt nr 1,2,6,8 en 11, en wel allemaal tegelijk! Vriendin wees me op www.kralenhoekje.nl, dus daar ga ik even inslaan. Het resultaat kan niet anders dan super worden.

    BeantwoordenVerwijderen

Populaire berichten