zondag 20 januari 2013

12 TIPS OM JEZELF WEER AAN HET SPORTEN TE KRIJGEN EN TE HOUDEN...

Als je jezelf in de spiegel bekijkt of als je buitenadem de trap op komt, stel je jezelf weer voor om te gaan sporten. Of je nou je conditie wilt verbeteren of wilt afvallen. wat je reden ook is, het blijft lastig om de eerste stap te zetten en het daarna vol te houden.

1. Maak het leuk voor jezelf.
Een rondje hardlopen kan soms erg saai worden. Telkens dezelfde fitness apparaten in de sportschool doen is ook saai. Daag jezelf uit door telkens iets anders te doen. Hiermee houdt je het leuk voor jezelf en raak je niet in een sleur terecht. Daarnaast helpt het als je je muziek meeneemt. Verwissel je speellijst om de week en je kunt elke keer er weer tegenaan.

2. Houd de gewoonte vast.
Laat je door niets of niemand van de wijs brengen. Plan het sporten en zorg dat je geen andere afspraken om die dag gaat plannen. het is makkelijker om het sporten af te zeggen voor afspreken met iemand dan je werk, maar waarom zou je het sporten niet als werk kunnen zien? Het is net zo belangrijk.

3. Sport met vriendinnen.
Wat is het gezellig om met elkaar af te spreken en te gaan sporten. ga samen naar de sportschool of ga hardlopen. je kunt ook samen lessen volgen. Zo spreek je elkaar, stimuleer je elkaar om te gaan en is het sporten nog leuk ook.

4. Doorbreek te serie niet.
Als je bezig bent met een serie van trainingen moet je ervoor zorgen dat je deze niet onderbreekt. Zorg dat je je training blijft doen zodat je niet achter loopt en daardoor sneller het bijltje erbij neer laat vallen.

5. Plan je sportmoment op rustige tijden.
Plan het sporten op dagen en tijden dat je weet dat je vrienden niks met je af kunnen spreken. je geen andere dingen hoeft te doen. Zo gaat het sporten eerder door. Als je de maandagochtend vrij bent is dit een ideale dag om vroeg op te staan en naar de sportschool te gaan. Geen winkels die open zijn, geen vriendinnen die af willen spreken en hopelijk ben je toch al vroeg wakker omdat de wekker van je vriend gaat.

6. Ga voor jezelf, niet voor een ander.
Zie sporten als een investering in je eigen lichaam en geest. Ga voor jezelf en maak je niet te druk om wat anderen vinden. het is jouw lichaam en jij wilt gezonder leven.

7. Dwing jezelf naar de sportschool te gaan.
Thuis zit je op de bank na een lange dag werken. Geen puf meer om A te zeggen, laat staan om op te staan en om te sporten. Dwing jezelf toch om te gaan. Het starten is vaak het probleem, maar als je bezig bent en daarna onder een warme douche staat ben je toch ontzettend blij dat je het gedaan hebt.

8. Begin klein.
Je hoeft niet van de ene op de andere dag een topconditie te hebben. begin klein en bouw het rustig op. Je zult zien dat je na een tijdje grote vooruitgang hebt geboekt als je je lichaam niet overbelast. Zie het fit worden als een proces dat tijd nodig heeft. Bovendien is het een cumulatief proces wat betekent dat je steeds voortbouwt op je voorgaande inspanningen.

9. Probeer je zwakheden te verslaan.
Val je regelmatig uit je gezonde patroon en sport je minder? Zoek uit waar dit door komt en zorg ervoor dat je een er iets op bedenkt waardoor je hier geen last meer van zult hebben.

10. Eerst de gewoonte, dan de apparatuur.
De kleding maken je niet tot een geweldige sporter. Zorg er dus eerst voor dat je sporten als een gewoonte gaat zien voordat je nieuwe apparatuur aan gaat schaffen. Er zijn wel uitzonderingen. Voor veel sporten is het belangrijk dat je schoeisel in orde is. Zorg bij het hardlopen voor goede sportschoenen, bij schaatsen voor goed zittende schaatsen en voor alle andere sporten geld dit ook. Zo voorkom je blessures.

11. Hou de vooruitgang bij.
Er zijn verschillende manieren om je vooruitgang bij te houden. Online, in een schriftje of waar dan ook. Om te zien hoeveel je vooruitgaat is het goed om het bij te houden. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft en steeds beter wilt worden.

12. Zie sport als een belangrijk onderhoudsproces.
Regelmatig sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Wist je dat sporten een van de meest effectieve manieren is om te ontstressen? Bovendien kun je, door je lichaam sterk te maken en te houden, veel toekomstige problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan rug- en nekklachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten