vrijdag 25 januari 2013

5 MANIEREN OM JE LIEFDESVERDRIET TE VERWERKEN...

Wat doet het pijn en wat brengt het veel tranen met zich mee, een gebroken hart. Met wie je dacht oud te worden, een gezin te stichten en samen een toekomst op te bouwen laat je nu in de steek. Het maakt niet uit of je hem terug wilt of niet, de pijn kan onverdraaglijk zijn en je kunt gedrag vertonen waarvan je zelf niet wist dat je zo reageerde. Liefdesverdriet moet vanzelf over gaan, maar je kunt het wel een beetje helpen.

1. Sta erachter.
Als je besluit om je liefdesverdriet te verwerken, sta er dan helemaal achter. Je moet het zelf echt willen om niet vast te houden aan de pijn. Het werkt hetzelfde als afvallen, financieel uit de put komen of een ander goed voornemen. Het gaat je niet lukken als je er niet volledig achter staat.

2. Verwen jezelf.
Liefdesverdriet vraagt heel veel energie van je. Je lichaam is bezig met het verwerken, maar ondertussen zit je als een zoutzak met een kussen in je armen op de bank. Leg het gevoel opzij en ga jezelf verwennen. Neem een douche of een heerlijk bad met olien, koop een stel killer heels, waarop je goed kunt lopen. Vraag aan je vriendinnen of ze mee gaan uit eten, naar een cafe, of ga lekker sporten, dit helpt je de energie uit je lichaam te krijgen, je een goed gevoel te geven en te genieten van het bruisende leven om je heen. Kruip niet in een holletje, maar gun jezelf het plezier van het leven.

3. Visualiseer. 
Denk niet aan het verleden maar kijk vooruit. Je baan, je leven, misschien wel je kinderen, wat wil je bereiken in je leven? Je hoeft niet te ver te kijken, het kan al morgen zijn dat je iets leuks gaat doen, of misschien zelfs al over een uur. Als je de leuke dingen in je leven voor je ziet, dan denk je minder aan je liefdesverdriet.

4. Doe iets nieuws.
Neem een nieuwe cursus die je erg leuk vindt, ga naar een ander cafe dan normaal of ga een weekendje weg. As je iets nieuws gaat doen, geeft dat je prikkels. Deze prikkels zorgen ervoor dat je goed in je vel zit, ze geven je een soort van liefdesgevoel.

5. Wees niet bang.
Het kan niet altijd koek en ei zijn, af en toe heb je een terugval. Dit is normaal. Je kunt er wel voor zorgen dat je de terugval zo min mogelijk hebt. Bijvoorbeeld door het drinken van alcohol of te gaan naar de plekken waar jullie samen kwamen haal je het gevoel omhoog. Zorg er dus voor dat je even niks drinkt en dat je de plekken ontwijkt waar jullie samen kwamen. Je hoeft niet bang te zijn voor je terugval, je komt er wel weer uit en je zult zien dat je op den duur steeds minder terugvallen hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten