donderdag 24 januari 2013

6 OPMERKELIJKE BEVINDINGEN OVER SCHOENEN EN NATIONALITEIT...

Vrouwen hebben altijd al een obsessie met schoenen gehad. Daarom is het zo leuk om dit soort berichten tegen te komen op internet, helaas al een oud bericht (mei 2012), maar nog steeds leuk om te weten. Er is een onderzoek geweest naar het verband tussen schoenen en nationatiteit. Maar vrouwen in Nederland, hoe zit dat bij jullie? Zelf koop ik te veel schoenen, denk dat ik er dit jaar wel een stuk of 10 bij heb gekocht. Ik breng het gemiddelde van Nederland wel omhoog denk ik als ik het lijstje hier onder bekijk van een paar opmerkelijke bevindingen.

1. Amerikaanse vrouwen kopen meer schoenen dan hun Europese collega’s. Met gemiddeld 5,8 paar per jaar kopen ze een vol paar meer dan de Europese vrouwen (4,2) en drie paar meer dan de Aziatische (2,7).

2. Bij de Europse vrouwen spannen de Françaises de kroon inzake het aantal gekochte paren: zes per jaar. Een zichzelf respecterende Franse vrouw heeft een paar stiletto’s in haar schoenenkast, van Christian Louboutin bijvoorbeeld, maar ook ballerinas, de voorkeursschoen van de voormalige Première Dame Carla Bruni.

3. Engelse vrouwen kopen gemiddeld 5,4 paar per jaar. De voorkeursmerken zijn hier Pretty Ballerinas en Manolo Blahnik (deze laatste onder invloed van fotomodel Kate Moss), maar ook de zware Dr. Martens-schoenen blijven het goed doen in het VK.

4. Italiaanse vrouwen kopen 5,2 paar per jaar en zijn gek op hoge hakken. Een Italiaanse modefreak draagt makkelijk 12 cm hoge hakken wanneer ze de straat opgaat voor een aperitiefje.

5. Noord-Europese vrouwen zijn een stuk sportiever. In België (gemiddeld minder dan 3,9 paar per vrouw) en Nederland (4,7 paar per vrouw) tref je naast vrouwen met makkelijke en flexibele schoenen, ook steeds meer vrouwen aan met gewone sportschoenen.

6. De Europese schoenenmarkt voor vrouwen heeft een waarde van 50 miljard euro, waarvan Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het VK 70% voor hun rekening nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten