woensdag 2 januari 2013

9 TIPS HOE JE ER MOOI UIT KUNT ZIEN TERWIJL JE ZIEK BENT...

Helaas kan ik je niet helpen met hoe je er ziek uit kunt zien, om een dagje niet naar je werk te gaan, maar ik kan je wel tips geven hoe je er mooi uit kunt zien terwijl je ziek bent. Het liefst wil je je bed niet uit komen, maar stel dat je toch even je gezicht ergens wilt laten zien, dan wil je er wel op je mooist uit zien. Hier zijn de tips om je er beter uit te laten zien dan dat je je voelt.

1. Creme voor je huid.
Je huid is het belangrijkst om mee te beginnen. De droge lucht in de kamer, medicijnen en nog meer dingen drogen je huid uit als je ziek bent. Het is dus belangrijk om te beginnen met het insmeren van je gezicht om verder te gaan naar de volgende stappen. Zorg er wel voor dat je een zachte creme neemt die niet te veel irriteert.

2. Drink Water.
Niet alleen van buitenaf maar ook van binnen af moet je ervoor zorgen dat je niet te veel uitdroogd. water werkt het beste tegen uitdroging. Ook groene thee en kamille thee zijn goed voor je, maar ontwijk de koffie. Uitdroging verslapt je lichaam. Om je beter te voelen moet je dus goed drinken. En hoe je je voelt is wat je uitstraalt.

3. Stoombad.
Voordat je aan je make-up gaat werken is het goed om je zelf een stoombad te geven. Hiermee zorg je ervoor dat alle porien open gaan staan en je neus vrij komt. Je ogen worden weer wat natter en je klaart een heel stuk op. Vooral water met eucalyptus is heerlijk en zorgt nog meer voor een goede ademhaling.

4. Blush.
De kleur is uit je gezicht verdwenen en er is een product die je kan helpen om deze weer terug te krijgen, blush. Doe een beetje blush of bronzer, combinatie kan ook, op je gezicht en je ziet er al een stuk gezonder uit.

5. Oogdruppels.
Ook voor je ogen geldt dat ze uitdrogen door medicatie en de droge lucht in de kamer. Ze worden rood, gaan jeuken en door het wrijven in je ogen kan dit nog erger worden. Doe een paar oogdruppels in je ogen en wacht tot het rode verdwijnt.

6. Je ogen.
Om ons beter te voelen, ook al ben je ziek, is het opdoen van een beetje oogmake-up goed. Het hoeft niet veel te zijn. een klein beetje oogschaduw en mascara is al voldoende. Probeer niet je moeie ogen weg te werken met smokey eyes of iets anders opvallend. Doe iets onopvallends en breng alleen maar wat oogschaduw op om de ogen op de lichten.

7. Moeie randen verbergen.
Als je zie bent heb je vaak donkere kringen onder je ogen en rode plekjes rond je neus. Deze kun je wegwerken met concealer. Gebruik er een die een gele of een groene basis heeft om de plekjes te verbergen. Concealer met een gele basis kan je helpen de donkere kringen weg te werken en de concealer met een groene basis helpt je de rode plekjes weg te werken.

8. Leg de focus op iets anders.
Stel je hebt hele uitgedroogde lippen en krijgt ze niet goed. je kunt blijven smeren, maar het helpt niet. Voel je je daardoor minder op je gemak, verleg dan de focus op iets anders. Bijvoorbeeld je ogen. Mensen kijken dan eerder naar je ogen en vallen je droge lippen niet zo op.

9. Was je haar.
Onder de douche staan is heerlijk, maar het kan ook vermoeiend zijn als je ziek bent. Zittend douchen is een uitkomst. Zet gewoon een tuinstoel onder de douche. Je haar wassen kost nog meer moeite. Vooral het omhoog houden van je armen. ze vallen gewoon als bakstenen weer naar beneden. Toch is het voor je geest goed om je haar te wassen. Door de shampoogeur voel je je fris en als je haar mooi is geeft dat je een extra boost om de dag door te komen.

Ik geef toe dat et soms moeite kost om jezelf mooi te maken als je ziek bent, en na afloop kun je niet gelijk je bed in kruipen, maar moet je ook nog eerst de make-up van je gezicht halen. Toch helpt het je om je beter te voelen en er beter uit te zien als je snel langs een verjaardag wipt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten