maandag 28 januari 2013

9 TIPS VOOR OP REIS...

In het buitenland gelden vaak andere regels, zijn er andere spullen te verkrijgen en gaan mensen anders met vrouwen om dan in Nederland. Sommige van deze veranderingen zijn leuk en spannend om mee te maken, maar andere dingen minder. Om je te behoeden voor het een of andere zijn hier wat praktische tips die je mee kan nemen in je voorbereidingen op reis.

1. Draag geen opvallende sieraden.
Je mooie ketting die je van je oma geërfd hebt, je mooie horloge of je mooie armband. Laat ze allemaal thuis. Je bent hiermee een simpel doelwit voor overvallers. Stoffen armbanden of kralen kettingen kun je ervoor in de plaats dragen.

2. Stop altijd een wc rol in je tas.
Iets dat ik bij mijn eerste reis heb geleerd is dat je een wc rol altijd bij je moet dragen. In veel landen hebben mensen geen wc papier en zijn de toiletten erg smerig.

3. Vergeet de pil niet.
Het is me helaas al een keer overkomen dat ik me vergist had in hoeveel dagen ik weg was en voor hoeveel dagen ik de pil nodig had. In het buitenland is het lastiger om aan de pil te komen en hebben ze vaak andere merken, je weet niet hoe je lichaam hierop reageert. Je doet er dus goed aan om voldoende pillen mee te nemen.

4. Neem tampons mee.
Zelfs in westerse landen is het soms moeilijk om aan een tampon te komen. De maten zijn vaak anders, zo is een normaal in Amerika een small voor ons (en dat in een land waar alles groot is?). Ook hebben ze vaak inbreng tampons, deze zijn groter en vallen dus ook meer op als je even naar de wc gaat. In veel Aziatische landen kennen ze de tampon niet eens.

5. Draag een sarong of grote sjaal bij je.
In welk land je ook bent, een sarong of grote sjaal is altijd handig om bij je te dragen. Je kunt hem gebruiken als hoofddoek tegen de felle zon, als rok, als hoofddoek voor een moskee of tempel, als handdoek op het strand, als gordijn (ja zelfs dat heb je soms nodig) of als deken. je kunt vast zelf nog meer bedenken waarvoor een sarong of grote sjaal handig kunnen zijn.

6. Kleed je gepast.
Er zijn gebieden waar je makkelijk in een korte broek en met spaghetti bandjes kunt lopen, maar ook gebieden waar dat absoluut niet kan. Het is dus goed te weten wat je aan moet doen. Houdt je van rokjes en weet je dat je dezelfde dag diverse gebieden gaat bezoeken, neem dan een legging mee in je tas. Je schouders bedekken is ook in veel gevallen een must.

7. Maak je niet te druk over je uiterlijk.
In sommige landen zul je door gebrek aan douches, lange trein- en busreizen, vocht, regen of warmte eruit zien als een absolute puinhoop. So be it! Neem niet je hele make-upvoorraad mee, vaak gebruik je toch alleen maar dezelfde spullen. Mascara is vaak al voldoende. Neem voor je haar een borstel en een haarelastiekje mee, want in het buitenland reageert je haar heel anders door het klimaat. Veel kun je er vaak niet mee doen.

8. Verstop wat geld.
Zorg dat je je kleingeld bij je hebt en zorg dat je dit zo kan pakken. De rest van het geld bewaar je op een andere plek. Vaak heb je dat toch niet nodig en zo ziet niemand hoeveel geld je bij je hebt als je je portemonnee te voorschijn haalt bij het afrekenen. Ook je pasjes moet je op verschillende plekken bewaren.

9. Neem je eigen laken mee.
Tenzij je in een luxe hotel zit, doe je er verstandig aan om een laken mee te nemen. In veel armere landen worden de lakens met de hand of met een simpele wasmachine gewassen. Je weet nooit hoe schoon ze zijn. Je kunt in je eigen laken kruipen waardoor je niet op het onderlaken ligt en niet het laken van de hostel gebruikt.

Waar je ook heen gaat, met wie je ook bent, deze tips kun je altijd met je meenemen. Ik hoop dat jullie een hele fijne vakantie hebben en genieten van al het moois dat je tegenkomt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten