dinsdag 5 februari 2013

11 GEWELDIGE COVERS...



Er worden een heleboel liedjes gemaakt die echt nieuw zijn, maar er zijn ook een heleboel nummers die gecoverd zijn. Meestal is een remake niet al te best, maar er zijn een heleboel artiesten die er toch iets heel moois van weten te maken. 



1. Counting Crows ft. Vanessa Carlton - Big Yellow Taxi.




Dit nummer is oorspronkelijk van Joni Mitchel. Door meerdere artiesten is hij gecoverd. Ook door artiesten samen zoals de cover van Indigo Girls, Sarah McLachlan, Jewel & Meredith Brooks. Ook een super nummer trouwens.




2. 4 the Cause - Stand by me.




Velen van jullie zullen dit nummer er niet in zetten, maar ik wordt helemaal vrolijk van deze cover van Ben E. King, die ook gecoverd is door de grote artiest Stevie Wonder.




3. Milow - Ayo Technology.




Met dit nummer scoorde Milow een vette hit in Nederland en Belgie, maar oorspronkelijk is dit nummer van de Amerikaanse rapper 50 cent, waarmee het samen werkte met Justin Timberlake en Timbaland. 




4. No Doubt - it's my life.




Een van de laatste nummers van No Doubt is dit nummer 'It's my life' een cover van Talk Talk. Gwen stefani is in 2004 solo gegaan, maar volgens haar is No Doubt niet uit elkaar gegaan en zijn ze weer bezig met een nieuw album. We wachten het af.




5. Glennis grace - Afscheid.




Of je nu naar de beste zangers van Nederland hebt gekeken of niet, dit nummer stond hoog in de hitlijsten. Glennis heeft een dijk van een stem en die heeft ze bij dit nummer goed laten horen. 




6. DHT - Driver seat.




Driver seat klinkt als eerste instantie relax en niet zo zielig, maar als je de tekst erbij neemt weet je dat het verhaal niet zo vrolijk is. Het gaat over de emotionele gevoelens aan het einde van een relatie. Oorspronkelijk is dit nummer van de Britse rockband Sniff 'n' The tears uit Londen.




7. Norah Jones - Don't know why.




Met dit tweede nummer dat ze uitbracht is ze doorgebroken in o.a. Nederland. Het heeft in 2003 drie Grammy's gewonnen. Oorspronkelijk is dit nummer van Jesse Harris. het stond bij hem in 1999 op een album.




8. Whitney Houston - I will always love you.




Ik hoef hier eigenlijk niet bij te zeggen van wie het nummer oorspronkelijk is, want ook zij heeft hier een grote hit mee gescoord. Whitney Houston heeft Dolly Parton wel overtroffen, het is een van de beste verkochte singels aller tijden.




9. Dune - Who wants to live forever.




Dit prachtige nummer van queen is meerdere malen gecoverd. O.a. door Dune, een duitse danceact. Ze scoorden er een top 10 hit mee in Nederland. Verder is het nummer gecoverd door Jennifer Rush, Luciano Pavarotti, Sarah brightman, After Forever en Breaking Benjamin. Niet de kleinste artiesten dus.




10. Natalie Imbruglia - Torn.




Van soapster tot zangers. Natalie, bekend van de soap 'Neighbours' waarin ook Jason Donovan en Kylie Minoque speelden, bracht in 1997 haar eerste nummer uit, Torn, een cover van Ednaswap. Helaas hebben we na deze hit niks meer van haar gehoord.




11. Inner Circle - Obladi Oblada




Je vraagt je soms af of sommige nummers gecoverd moeten worden. Zo ook bij dit nummer, maar de reggae groep Inner Circle weet er weer iets leuks van te maken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten