maandag 4 februari 2013

8 TIPS VOOR HET ONTVANGEN VAN LIEFDE...

Voor sommige mensen kan het best moeilijk zijn om liefde te geven, maar is het nog veel moeilijker om  liefde te ontvangen. Liefde ontvangen kan je van verschillende mensen, niet alleen maar van degene waarmee je een relatie hebt, maar ook van je familie, voor het werk dat je doet, de natuur, reizen en noem maar op. Als je meer liefde in je leven binnenlaat is de kans op een gelukkig en fijne liefdesrelatie groot.

1. Besef dat je liefde nodig hebt.
Liefde heb je nodig om mentaal en fysiek te groeien, zelfvertrouwen te krijgen, vertrouwen te hebben in onze omgeving en creatief in het leven te staan.

2. Vind balans tussen geven en nemen.
Het geven van liefde gaat altijd samen met het ontvangen van liefde. Het is belangrijk om de liefde toe te laten, zodat de balans van de liefde niet scheef gaat staan. Zodra dit gebeurt, krijg je te maken met teleurstellingen, achterdocht, jaloezie, ruzies enz.

3. Gun de ander het plezier van 'liefde geven'.
Wanneer je de liefde van de ander toelaat, zul je voelen met welk plezier de ander deze liefde geeft. Gun de ander dit plezier, zodat de liefde tussen jullie kan stromen.

4. Versterk de relatie die je hebt.
Het ontvangen van liefde versterkt de relaties die je hebt. Als je continue geeft en liefdevolle gebaren van anderen afwijst, zul je op een gegeven moment merken dat je deze gebaren niet meer hoeft af te wijzen. Ze komen simpelweg niet meer op je pad. Voel je verbonden met de ander door te ontvangen wat je krijgt.


5. Sta open voor verrassingen.
Liefde klopt soms op onverwachte momenten op je deur. Koester deze momenten vanwege de speelsheid, puurheid en creativiteit van degene die energie en aandacht heeft geschonken om je te verrassen.


6. Verwen jezelf.
Wees lief voor jezelf waardoor het makkelijker wordt om liefde van een ander te ontvangen. Ga bij jezelf na wat je nodig hebt. Wat zijn jouw behoeften en wensen? Bedenk vervolgens manieren om hier invulling aan te geven.

7. Durf liefde te ontvangen.
Je wilt zo graag naar dat ene concert en een goede vriendin wil het entreekaartje aan je cadeau geven. Dat was nog voor je verjaardag, zegt ze! Durf het te ontvangen. Neem dit waanzinnige cadeau in ontvangst met beide handen. Wat je nog te doen staat, is ten volste genieten van het concert.

8. Ja, ik accepteer.
Het leven is soms zo simpel. Een kort en krachtig zinnetje: ‘Ja, ik accepteer!’, kan heel wat los maken. Het voelt misschien nog wat ongemakkelijk, maar hoe vaker je het oefent in situaties waarin je liefde ontvangt, hoe makkelijker het wordt.

Maak het leven leuker door meer liefde in jouw leven te ontvangen. Het zorgt ervoor dat de cirkel van de liefde blijft stromen. Zeg het wat vaker tegen jezelf. Ja, ik accepteer! En meer liefde volgt.
(bron: SoChicken)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten