vrijdag 1 februari 2013

EET JE MOOI: MANGO


Je kunt ze gwoon in Nederland in de supermarkt kopen, maar mocht je op vakantie zijn in bijvoorbeeld Filipijnen, dan zijn ze nog lekkerder en verser. Daar kun je ze zowat op elke straathoek kopen. De gele mango is het bekendst, maar er zijn nog meer soorten. Naast dat ze heel erg lekker zijn, zijn ze ook erg goed voor je. Wat houdt je nu nog tegen om ze te eten?

1. Tegen ziektes.
In een mango zitten een heleboel voedingsstoffen die je beschermen tegen ziektes. Een mango bevat fenol, een krachtige antioxidant welke kanker kan voorkomen, de mango zou met name goed zijn in de strijd tegen galblaaskanker. Tevens bevatten Mango's vitamine A, E en selenium welke beschermen tegen hart- en vaatziekten
Een mango is waardevol in de bestrijding van maagzuur en een slechte spijsvertering. In India wordt een afkooksel van de mango schil gegeven aan mensen met een ontsteking van slijmvliezen van de maag. Ook helpen ze bij de bestrijding van constipatie en aambeien.
Een als laatste zorgen mango's zorgen voor een lager cholesterolgehalte.

2. IJzer.
Een Mango bevat veel ijzer, vooral zwangere vrouwen en mensen met bloedarmoede wordt dan ook aangeraden deze vrucht te eten. De vitaminde C in vrucht zorgt er bovendien voor dat ook ijzer uit andere voedingsmiddelen makkelijker kan worden opgenomen door het lichaam. Mocht je zwanger zijn of bloedarmoede hebben, dan is dit een super lekkere vrucht die je nog helpt ook.

3. Je huid.
Mango zorgt ervoor dat verstopte porien in de huid zich openen, het is een van de meest effectieve vruchten tegen deze aandoening. de hele huid is gebaat bij het eten van mango en zorgt ervoor dat deze er zachter en glanzend uit gaat zien.

4. Versterking.
Een essentieel onderdeel om je goed te voelen is de conditie van je hart.  Een rijpe mango is zeer geschikt voor het versterken van de hartspier. En zorgt er daarmee voor dat je fitter is. Hoe fitter je hart is, hoe minder snel je last zult hebben van hart- en vaatziekten en hoe beter je met stress kunt omgaan.

5. sexleven.
Het is bekent dat vitamine E in de mango's de werking van het hormonale systeem verbeterd en dus zorgt voor een beter seksleven. Do I need to say more?

6. Geluk.
Mango's bevatten ook veel tryptofaan, Deze stof speelt een rol in ons lichaam en heeft invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Ze zeggen dat het helpt tegen slapeloosheid, maar dit is niet wetenschappelijk bewezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Populaire berichten